Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Keramická tvorba (VV1BP_VVKT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VV1BP_VVKT - Keramická tvorba, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen tvořit:-volné kompozice-figurální kompozice-zvířecí motivy-užitou keramiku, nádoby-povrchové úpravy - oxydy (glazuryengoby)

Osnova

Cílem disciplíny je seznámení se s možnostmi výtvarné práce s různými druhy keramických materiálů (jemné točířské hlíny, hlíny s šamotovým ostřivem - označení DL, SK, M aj.)Důraz je kladen na dodržování keramických technologických postupů při respektování vlastností použitých materiálů s ohledem na zvolené téma (volné prostorové kompozice, reliéf modelovaný , mačkaný do formy, nádoby stavěné , mačkané do formy ).Vytvořené dílo musí mít finální podobu se závěrečnou povrchovou úpravou (patina, oxydy, glazury, engoby a j.)

Literatura

RADA, Pravoslav. Slabikář keramika. 1. vyd. Praha: Grada, 1997. 160 s., [2. ISBN 80-7169-419-3. infoADAMCOVÁ, Marie. Keramika pro malé i velké. Edited by Alena Balvínová. 1. vyd. Olomouc: FIN, 1994. 197 s. ISBN 80-85572-67-2. info

Garant

prof. PaedDr. Radek Horáček, Ph.D.

Vyučující

Hana Novotná, M.A.doc. PaedDr. Hana Stehlíková Babyrádová, Ph.D.