Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět DTP (VV8BP_DTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VV8BP_DTP - DTP, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zvládnutí základních dovedností DTP (desktop publishing- tvorba tištěného dokumentu za pomoci počítače)Předmět si klade za cíl seznámit studenty se základními typografickými pravidly a s požadavky na předtiskovou přípravu dokumentů.Studenti na konci kurzu budou schopni poučeně a kreativně kombinovat grafické prvky při návrhu pozvánky, plakátu, závěrečné práce či autorské knihy a zároveň připravit dokument k tisku v požadované kvalitě.

Osnova

Předmět je zaměřen na seznámení studentů s možnostmi základního využití aplikace Adobe InDesign a Ilustrator. Aplikace je určena pro tvorbu a práci s layoutem dokumentu, přípravu obrazů budoucího tištěného dokumentu, využití ilustrací a exportu závěrečného dokumentu určeného pro tisk.- Text, vektor, bitmapa a práce s nimi- Orientace v možnostech široké škály nástrojů pro tvorbu vícestránkových dokumentů, publikací- Orientace v principech grafického prostředí aplikace.- Možnost samostatné volby práce s nástroji a nabídkami aplikace.- Osvojení si základního používání Adobe InDesign.- Základní typografická pravidla pro sazbu dokumentu.- Práce s textem - sazbou a obrazem v aplikaci.- Základní předtisková příprava.- Export dokumentu.

Literatura

doporučená literaturaKnihy a typografie. ISBN 9788072943937. infoAdobe Indesign CS4 :oficiální výukový kurz. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2009. 406 s. ISBN 9788025123386. info

Garant

prof. PaedDr. Radek Horáček, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr.A. Pavel Noga, ArtD.Mgr. Markéta Szydlowská