Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Grafika 2 (VV8BP_GR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VV8BP_GR2 - Grafika 2, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student je schopen samostatné tvorby v oblasti gratiky.Rozšiřující přehled grafických technologií a praktické úkoly v náročnějších technikách tisku.Lekce budou zaměřeny na zkoumání technologických a výtvarných možností s perspektivou samostatné tvorby.Tvůrčí práce na zvoleném tématu různými grafickými prostředky.

Osnova

Zpracování matrice různými způsoby tisku z hloubky (postupy čárového a zrnkového leptu, mezzotinto, mědirytina). Různé formy tisku z plochy a sítotisku.

Literatura

povinná literaturaSlovník světové kresby a grafiky. Translated by Petr Adler - Miloslava Neumannová - Anita Pelánová. Vyd. 1. Praha: Odeon, 1997. 510 s. ISBN 80-207-0550-3. infoKREJČA, Aleš. Techniky grafického umění : průvodce pracovními postupy a dějinami originální tiskové grafiky. V Praze: Artia, 1981. infodoporučená literaturaRAMBOUSEK, Jan. Dřevořez, dřevoryt a příbuzné techniky. Vyd. 1. Praha: Nakladatelství československých výtvarných umělců, 1957. 206 s., [8. infoRAMBOUSEK, Jan. Slovník a receptář malíře-grafika. Praha: Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a umění, 1954. info

Garant

prof. PaedDr. Radek Horáček, Ph.D.

Vyučující

MgA. Vojtěch KováříkMgr. et Mgr. MgA. Ondřej Navrátil, Ph.D.Mgr. Blahoslav Rozbořil, Ph.D.Mgr. MgA. Zuzana Strakošová, Ph.D.MgA. Andrea Uváčiková