Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k dějinám umění 3 (VV8MP_SDU3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VV8MP_SDU3 - Seminář k dějinám umění 3, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student rozumí základním charakteristikám mimoevropského umění, užitého umění, tvorby specifických skupin. Student je schopen vhodně didakticky transformovat tyto poznatky pro potřeby konkétní výukové praxe.

Osnova

1. Vybraná témata z dějin mimoevropského umění.2. Vybraná témata z dějin užitého umění.3. Umění a tvorba specifických skupin.4. Didaktická transformace poznatků dějin umění pro potřeby pedagogické praxe ve výtvarné výchově.

Literatura

Barok a rokoko : dějiny odívání (Variant.) : Dějiny odívání., Barok a rokoko. infoRenesance : 15. a 16. století : dějiny odívání (Variant.) : Dějiny odívání., Renesance : 15. a 16. století. infoStarověk : dějiny odívání (Variant.) : Dějiny odívání., Starověk. infoStředověk : dějiny odívání (Variant.) : Dějiny odívání., Středověk. infoDějiny užitého umění :vývoj užitého umění a stylistických prvků od renesance do postmoderní doby. Edited by Noël Rileyová. Praha: Slovart, 2004. 544 s. ISBN 80-7209-549-8. infoMORANT, Henry de. Dějiny užitého umění : od nejstarších dob po současnost [1-6928]. Praha: Odeon, 1983. info

Požadavky

Student má přehled o vývoji umění od pravěku po současnost.

Garant

prof. PaedDr. Radek Horáček, Ph.D.

Vyučující

prof. PaedDr. Radek Horáček, Ph.D.MgA. Bc. Marta Kovářová, Ph.D.Mgr. et Mgr. MgA. Ondřej Navrátil, Ph.D.