Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická komunikace (VY3DC_PKOM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VY3DC_PKOM - Pedagogická komunikace, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je osvojit si praktické dovednosti a teoretické poznatky o lidském komunikování a učit se aplikovat je v modelových situacích. Studenti se rovněž učí vědecké (odborné) analýze sociální komunikace s ohledem na kontext. Nácvik komunikačních dovedností je určen pro standardní i nestandardní situace.

Osnova

Vymezení pedagogické komunikace. Typy pedagogické komunikace. Principy pedagogické komunikace. Verbální komunikace. Neverbální komunikace. Komunikační pravidla. Technika kladení otázek.

Literatura

MAREŠ, Jiří a Jaro KŘIVOHLAVÝ. Komunikace ve škole. Vyd. 1. Brno: Masarykova univerzita, 1995. 210 s. ISBN 80-210-1070-3. infoKŘIVOHLAVÝ, Jaro a Jiří MAREŠ. Sociální a pedagogická komunikace ve škole. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1990. ISBN 80-04-21854-7. infoLINHARTOVÁ, Dana . Pedagogická komunikace pro učitele. 1. vydání. Brno: MZLU, 2001. 74 s. ISBN 80-7157-556-9. infoŠimoník, Oldřich. Úvod do didaktiky základní školy. Brno : MSD s.r.o. Brno, 2005. 141 s. Kapitola 4.

Garant

doc. PhDr. Jiří Němec, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Radim Šíp, Ph.D.Mgr. Ema Štěpařová, Ph.D.