Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní cvičení ze sociální geografie (Ze0027)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Ze0027 - Terénní cvičení ze sociální geografie, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získání základních vědomostí nezbytných pro aplikaci socio- a ekonomicko-geografických znalostí v běžném životě a v praxi veřejné správy. Předpokladem k tomu je dobré zvládnutí tradičních geografických postupů včetně vyhledávání aktualit na internetu a v denním tisku.Na konci tohoto kurzu bude student schopen používat geografickou syntézu v praxi.

Osnova

Ve vybraném regionu (sídle) zpracujte komplexní geografickou analýzu obsahující:1. Práci s demografickými daty.2. Zpracování sociologického dotazníku.3. Vyhodnocení místní technické a veřejné infrastruktury.4. Možnosti regionálního rozvoje místa.

Literatura

povinná literaturaKUNC, Josef , Václav TOUŠEK , Jiří VYSTOUPIL , Petr DANĚK , Pavel KLAPKA , Ondřej MULÍČEK , Daniel SEIDENGLANZ , Zdeněk SZCZYRBA , Michal VANČURA , Antonín VĚŽNÍK , Milan VITURKA a Petr TONEV . Ekonomická a sociální geografie. 1. vydání. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s.r.o., 2008. 411 s. učebnice vysokých škol. ISBN 978-80-7380-114-4. infodoporučená literaturaWOKOUN, René. Regionální rozvoj a jeho management v České republice. Vyd. 1. Praha: Oeconomica, 2007. 244 s. ISBN 978-80-245-1301-0. infoManagement regionální politiky a reforma veřejné správy. Edited by René Wokoun - Pavel Mates. Praha: Linde, 2006. 351 s. +. ISBN 80-7201-608-3. info

Požadavky

Předpokladem jsou znalosti z jednotlivých dílčích socio a ekonomicko-geografických disciplín.

Garant

Mgr. Ing. Libor Lněnička, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ing. Libor Lněnička, Ph.D.RNDr. Hana Svobodová, Ph.D.