Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografická exkurze do zahraničí (Ze0030)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Ze0030 - Geografická exkurze do zahraničí, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je demonstrovat vybraný region Země v jeho přírodních, ekonomických a sociální souvislostech a vzhledem k jeho historii a současné politické situaci. Studenti si předem připravují zvolená témata týkající se navštíveného regionu tak, aby společně pokryly celé spektrum geografické problematiky. Studenti porozumí situaci v navštíveném regionu, umí podobnou akci zorganizovat pro své budoucí žáky na pracovišti. Umí jednat s lidmi v cizím jazyce v daném regionu s ohledem na jeho zvláštnosti.

Osnova

Obsah předmětu:1. Příprava zahraniční terénní praxe - organizační zásady, bezpečnost, náplň, trasa.2. Zpracování podpůrných materiálů – vyhledání, rozdělení témat, zpracování a prezentace.3. Rozdělení úkolů během terénní praxe.4. Realizace zahraniční terénní praxe.5. Sepsání individuálních zpráv ze zahraniční praxe.6. Vytvoření společné prezentace a její uveřejnění.

Literatura

povinná literaturaKRÁL, Václav. Fyzická geografie Evropy. Vyd. 1. Praha: Academia, 1999. 348 s. +. ISBN 80-200-0684-2. infodoporučená literaturaBINGHAM, Jane, Fiona CHANDLEROVÁ a Sam TAPLIN. Ilustrovaná encyklopedie historie světa s internetovými odkazy :pravěk, starověk, středověk, novověk. Translated by Renáta Janů - Romana Kempná - Kamila Motyčková. 1. vyd. Havlíčkův Brod: Fragment, 2003. 414 s. ISBN 80-7200-779-3. infoPATURI, Felix R., Friedrich STRAUCH a Michael HERHOLZ. Kronika Země. 3. vyd. Praha: Fortuna Print, 2003. 576 s. ISBN 80-7321-070-3. info

Požadavky

Podmínkou účasti na zahraniční terénní praxi je zvládnutí základů dílčích geografických disciplín, jak z fyzické, tak humánní geografie, zvládnutí práce s rozmanitými zdroji informací v cizích jazycích, aktivní znalost minimálně světového jazyka a dobrá zdravotní způsobilost.

Garant

Mgr. Ing. Libor Lněnička, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Eduard Hofmann, CSc.doc. RNDr. Jaromír Kolejka, CSc.Mgr. Ing. Libor Lněnička, Ph.D.Mgr. Darina Mísařová, Ph.D.doc. PhDr. Mgr. Hana Svatoňová, Ph.D.RNDr. Hana Svobodová, Ph.D.