Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výuková praxe 3 (Ze0059)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Ze0059 - Výuková praxe 3, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Tato praxe by měla ukázat, jak umí studenti – budoucí učitelé zeměpisu aplikovat všechny své teoretické poznatky (odborné, didaktické, pedagogicko-psychologické atd.) do praxe – do vyučování zeměpisu v 6. – 9. ročníku na různých typech škol. Nadaní studenti mohou tuto praxi vykonat při integrovaném terénním vyučování na odborném pracovišti sekce přírodních věd v obci Jedovnice.

Osnova

- Vedení pedagogického deníku.- Hospitace v hodinách zeměpisu – vedení zadaných hospitačních záznamů.- Realizace vlastních projektů ve vyučování.- Samostatné výstupy ze zeměpisu – rozbor odučených hodin.- Při integrovaném terénním vyučování připravovat a dohlížet na samostatnou činnost žáků.- Dotazníkové šetření ohledně zpětné vazby pro učitele.

Literatura

Vávra,J. Didaktika geografie 1. Od vzdělávacího programu k vyučovací hodině v zeměpisu na ZŠ, na příkladu tématu Světový oceán. Liberec 2006, ISBN 80-7372-083-3.ŠUPKA, Jan, Eduard HOFMANN a Jaromír RUX. Didaktika geografie. Vyd. 1. Brno: Masarykova univerzita, 1993. 104 s. ISBN 80-210-0572-6. info

Garant

doc. PaedDr. Eduard Hofmann, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Eduard Hofmann, CSc.