Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografie Brna (Ze0065)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Ze0065 - Geografie Brna, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poznat pomocí vlastní práce v terénu (exkurze, komentovaná geografická vycházka, vlastní šetření/výzkum) město Brno jako místo, kde student tráví 5 let svého života. Na konci tohoto kurzu bude student znát vybrané aspekty rozvoje města a aplikovat je na místo, kde bude po skončení studia pracovat.

Osnova

1. Přednáška: Historie a současnost Brna - obecné teoretické aspekty.2. Exkurze: exkurze do brněnského podzemí / technických sítí / urban centra / vida centra / spalovny apod.3. Brno tematicky: Brno průmyslové/administrativní/univerzitní/kulturní/sportovní...4. Případová studie spojená s návštěvou lokality: zpracování vybraného problému ve městě z pohledu geografa.5. Poznávání Brna hrou (geocaching, QRcaching).

Literatura

ŠKRLOVÁ, Lenka. Město Brno - témata pro výuku zeměpisu [online]. 2014 [cit. 2015-02-28]. Diplomová práce. Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta. Vedoucí práce Hana Svobodová. Dostupné z: .www.ped.muni.cz/fine

Požadavky

Předpokládá se základní znalost fyzické a socioekonomické geografie a zájem o práci v terénu.

Garant

RNDr. Hana Svobodová, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Eduard Hofmann, CSc.Mgr. Ing. Libor Lněnička, Ph.D.Mgr. Darina Mísařová, Ph.D.RNDr. Hana Svobodová, Ph.D.