Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografie výrobní sféry - seminář (Ze2BP_VSS4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Ze2BP_VSS4 - Geografie výrobní sféry - seminář, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je procvičení poznatků geografie výrobní sféry (zemědělství a průmyslu) na praktických příkladech. Na konci tohoto kurzu bude student schopen aplikovat základních statistické metody na konkrétních příkladech z geografie zemědělství a průmyslu a interpretovat výsledky; vytvořit mapové výstupy na základě oficiálních dat či údajů získaných vlastních šetřením či pozorování; hodnotit vliv zemědělství a průmyslu na životní prostředí a navrhovat racionální řešení zmírňující negativní dopady.

Osnova

1. Land use.2. Lokalizační faktory zemědělství.3. Rostlinná a živočišná výroba světa.4. Vývoj rostlinné a živočišné produkce.5. Vliv zemědělství na životní prostředí.6. Pracovní list "zemědělství".7. Historie průmyslu.8. Index specializace.9. Lokalizační faktory průmyslu.10. Průmysl světa.11. Metody výuky geografie průmyslu.12. Pracovní list "průmysl".

Literatura

CHALUPA, Petr. Socioekonomická geografie. 2, Geografie výrobní sféry v přehledu a cvičeních. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita v Brně, 1992. 95 s. ISBN 80-210-0469-X. infoMARYÁŠ, Jaroslav , Jiří VYSTOUPIL a A KOL. Ekonomická geografie I. 2. vyd. Brno: Masarykova univerzita v Brně, 2001. 156 s. ISBN 80-210-2595-6. infoBIČÍK, Ivan. Ekonomická geografie. 1, Geografie zemědělství. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1982. 105, iv, 1. infoIVANIČKA, Koloman. Základy teórie a metodológie sociekonomickej geografie. 1. vyd. Bratislava: Slovenské pedagogické nakladatel'stvo, 1983. 448 s. : i. info

Požadavky

Předpokladem je znalost základních metod socio-ekonomického výzkumu.

Garant

RNDr. Hana Svobodová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Hana Svobodová, Ph.D.