Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyková cvičení 1 - Nj (ZS1BK_NJC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZS1BK_NJC1 - Jazyková cvičení 1 - Nj, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po absolvování tohoto předmětu budou studenti schopni ovládat gramatiku a slovní zásobu z probraných lekcí(1-4)učebnice "Německy s úsměvem nově".Nach dem Seminar beherrschen die Studenten die Grammatik und den Wortschatz in den Lektionen 1-4.

Osnova

1. Upevnění a rozšíření slovní zásoby k tématům: člověk a rodina, bydlení a domácnost, život ve městě, školství.2. Procvičování gramatických oblastí: užití členů, deklinace podstatných jmen, přídavných jmen a zájmen, stupňování přídavných jmen a příslovcí, číslovky, předložky.3. Cílený rozvoj dovedností poslechu s porozuměním a mluvení korespondující s probíranými tématy.

Literatura

povinná literaturaJANÍKOVÁ, Věra , Hermann FUNK, Christine KUHN a Silke DEMME. studio d A2. Lekce 1-6. Učebnice němčiny pro jazykové a střední školy. (V.Janíková - odborná konzultace českého vydání)). 1. vyd. Plzeň: Fraus, 2006. 148 s. ISBN 80-7238-546-1. infodoporučená literaturaKOVÁŘOVÁ, Alena . Německá gramatika v tabulkách. 2. vyd. Brno: Nová škola ,Brno, 1999. 59 s. ISBN 80-85607-45-X. info

Garant

Mgr. Tomáš Káňa, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Bc. Adéla Straková