Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychomotorika (ZS1BK_TVPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZS1BK_TVPS - Psychomotorika, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po absolvování předmětu je student schopen posoudit a vybrat z možností využití netradičních forem výuky a netradičního nářadí a náčiní v hodinách Tv na 1. stupni ZŠ se zaměřením na psychickou stránku vedoucí k prožitku a radosti z pohybu.

Osnova

1. Seznámení s netradičními pomůckami v tělesné výchově, jimiž se studenti učí poznávat svoje tělo a ovlivňovat svůj psychofyzický stav.2. Nové pohledy na cvičení s hudbou, relaxaci, duševní hygienu, uvolnění a napětí s pocity při vzájemném kontaktu.3. Využití jednoduchého nářadí a náčiní k výuce radosti a prožitku z pohybu v individuální či skupinové formě.

Literatura

NOVÁČEK, Vojtěch , Eva NOVÁČKOVÁ a Petr ŽŮREK . Psychomotorika. první. Brno: FSpS MU, 2004. URL infoBLAHUTKOVÁ, Marie . Psychomotorika. první. Brno: Pedagogická fakulta MU Brno, 2003. 92 s. ISBN 80-210-3067-4. infoADAMÍROVÁ, Jiřina. Hravá a zábavná výchova pohybem : základy psychomotoriky. 2. vyd. Praha: Česká asociace Sport pro všechny, 2000. 68 s. : fo. infoBLAHUTKOVÁ, Marie . Psychomotorika jako prožitek z pohybu aneb. Sokol, 1997, roč. 3, č. 3, s. 7. ISSN 0489-6718. infoBLAHUTKOVÁ, Marie . Psychomotorika v hodinách TV na ZŠ a její vliv na rozvoj osobnosti dítěte staršího škol.věku. In Sborník. Ústí nad Labem: UJEP PeF Ústní nad LABEM, 1996. s. 99-102. ISBN 80-7044-138-0. infoBLAHUTKOVÁ, Marie a Jana KOUBOVÁ. Psychomotorika, aneb, Prožitek z pohybu. Illustrated by Petr Bobčík. Brno: Centrum pro další vzdělávání učitelů MU v Brně, 1995. 55 s. info

Garant

doc. PaedDr. Vladislav Mužík, CSc.

Vyučující

PaedDr. Hana Janošková, Ph.D.Mgr. Daniela JonášováMgr. Hana Šeráková, Ph.D.Mgr. Marek TrávníčekMgr. Jaroslav Vrbas, Ph.D.