Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy přírodních věd (ZS1BK_ZPRV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZS1BK_ZPRV - Základy přírodních věd, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je ujednocení odborných znalostí z oblasti přírodních věd vybraných témat - vyučovaných na 1. stupni základních škol.Studenti by po absolvování předmětu měli pozorozumět a být schopni vysvětlit učivo z problematiky:- astronomie- měření vybraných veličin- geologie Země- vlastností vzduchu a vody- podnebí a počasí- vlivu abiotických podmínek na život na Zemi- životní projevy organismů- systematika a poznávání vybraných organismů- ekologie a ochrana životního prostředíNa základě nabytých znalostí studenti vytvoří regionální portfolio - portfolio informací o přírodních podmínkách svého regionu bydliště (na úrovni obce a nejbližšího okolí.

Osnova

1. blok: Astronomie2. blok: Planeta Země3. blok: Měření vybraných veličin4. blok: Geologie Země5. blok: Vlastností vzduchu a vody6. blok: Podnebí a počasí7. blok: Chemické vlastnosti a děje v živých organismech8. blok: Životní projevy organismů9. blok: Systematika a poznávání vybraných organismů10. blok: Ekologie a ochrana životního prostředí

Literatura

PODROUŽEK L. Didaktika prvouky a přírodovědy pro primární školu. 1. vyd. Dobrá Voda: Aleš Čeněk, 2003. 156 s. ISBN 80-86473-37-6.

Garant

Mgr. Iva Frýzová

Vyučující

Mgr. Iva Frýzovádoc. RNDr. Josef Trna, CSc.