Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář ke geometrii 1 (ZS1BP_SGE1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZS1BP_SGE1 - Seminář ke geometrii 1, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po absolvování tohoto kurzu bude student schopen řešit vybrané geometrické úlohy - důkazové a konstrukční, které se vztahují k teoretickému základu předmětu Geometrie 1 (viz požadavky k předmětu ZS1BP_PGE1). Dále bude student schopen vysvětlitzákladní geometrické pojmy, jejich vlastností a souvislostí mezi nimi, zejména pojmy obsažené v geometrickém učivu 1. stupně ZŠ.Geometrické útvary jako množiny bodů.Řešení vybraných důkazových úloh (zejména úlohy o trojúhelnících, čtyřúhelnících a kružnicích).Konstrukční planimetrické úlohy a jejich řešení.

Osnova

Řešení vybraných geometrických úloh - důkazových a konstrukčních, které se vztahují k teoretickému základu předmětu Geometrie 1.Studium základních geometrických pojmů, jejich vlastností a souvislostí, zejména pojmů obsažených v geometrickém učivu 1. stupně ZŠ.Geometrické útvary jako množiny bodů.Řešení vybraných důkazových úloh (zejména úlohy o trojúhelnících a čtyřúhelnících).Konstrukční planimetrické úlohy a jejich řešení.

Literatura

FRANCOVÁ, Marta, Květoslava MATOUŠKOVÁ a Milena VAŇUROVÁ. Sbírka úloh z elementární geometrie. Vyd. 1. Brno: Masarykova univerzita v Brně, 1992. 86 s. ISBN 80-210-0404-5. info

Garant

doc. RNDr. Jaroslav Beránek, CSc.

Vyučující

Mgr. Eva Nováková, Ph.D.Mgr. Lenka Pavlíčková, Ph.D.