Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika 1 (ZS1BP_SMA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZS1BP_SMA1 - Matematika 1, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení
Vypracované-otázky-z-matematiky-letošní Neznámý 01.05.2018 12:56 15

Další informace

Cíl

Na konci kurzu bude student schopen řešit vybrané úlohy z výrokové logiky a teorie množin, zejména slovní úlohy. Pravidla odvozování výrokové a predikátové logiky - příklady správného a chybného usuzování.Důkazy matematických vět; ukázky základních principů důkazů konkrétních jednoduchých matematických vět.Binární relace v množině a jejich zvláštní případy, studium jejich vlastností se zřetelem na učivo 1. stupně ZŠ.

Osnova

Řešení vybraných úloh z výrokové logiky a teorie množin, zejména slovních úloh. Pravidla odvozování výrokové a predikátové logiky - příklady správného a chybného usuzování.Důkazy matematických vět; ukázky základních principů důkazů konkrétních jednoduchých matematických vět.Binární relace v množině a jejich zvláštní případy, studium jejich vlastností se zřetelem na učivo 1. stupně ZŠ.

Literatura

DRÁBEK, Jaroslav a Václav VIKTORA . Základy elementární aritmetiky : pro učitelství 1. stupně ZŠ. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1985. 223 s. info

Požadavky

NOW ( ZS1BP_SZMD Základy matemat. disciplín )

Garant

doc. RNDr. Jaroslav Beránek, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Jaroslav Beránek, CSc.doc. RNDr. Václav Viktora, CSc.