Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika 5 (ZS1BP_SMA5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZS1BP_SMA5 - Matematika 5, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prohloubení poznatků získaných v předmětu Geometrie I, zdůraznění jejich vzájemných vztahů a souvislostí a jejich procvičení při řešení vybraných úloh.

Osnova

Vzájemná poloha bodů, přímek a rovin, řešení základních polohových úloh v prostoru - průsečík přímky s rovinou, průsečnice dvou rovin.Rovnoběžnost přímek a rovin, kolmost přímek a rovin. Řešení aplikačních úloh ve volném rovnoběžném promítání.Řešení úloh napomáhajících k rozvíjení geometrické prostorové představivosti. Stereometrické učivo v matematice na 1.stupni ZŠ, zejména geometrická tělesa a práce s jejich modely.Zobrazení, geometrická zobrazení v rovině a v prostoru. Shodná zobrazení v rovině a v prostoru, shodnost geometrických útvarů, souměrnost geometrických útvarů. Geometrické úlohy řešené pomocí shodných zobrazení.

Literatura

FRANCOVÁ, Marta , Květoslava MATOUŠKOVÁ a Milena VAŇUROVÁ . Sbírka úloh z elementární geometrie. 2. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 1994. 86 s. infoFRANCOVÁ, Marta, Květoslava MATOUŠKOVÁ a Milena VAŇUROVÁ. Sbírka úloh z elementární geometrie. Vyd. 1. Brno: Masarykova univerzita v Brně, 1992. 86 s. ISBN 80-210-0404-5. info

Garant

doc. RNDr. Jaroslav Beránek, CSc.

Vyučující

Mgr. Eva Nováková, Ph.D.