Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy turistiky a pobytu v přírodě (ZS1BP_TVZT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZS1BP_TVZT - Základy turistiky a pobytu v přírodě, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po absolvování předmětu je student schopen porozumět a v praxi aplikovat problematiku zdravého, účelného a ekologicky zaměřeného pobytu v přírodě. Je schopen navrhnout a posoudit realizaci všech forem cvičení v přírodě uplatňovaných v rámci povinné Tv, na školách v přírodě, cvičeních v přírodě a na letních táborech.

Osnova

Seznámení s problematikou zdravotně orientovaných, účelných a ekologicky zaměřených pohybových aktivit v přírodě. Cílem předmětu je připravit studenty na organizaci a vedení všech forem cvičení v přírodě v rámci vyučovacích hodin, na školách v přírodě a na letních táborech dětí a mládeže. Obsahem jsou základní poznatky z teorie a především praktická cvičení zaměřená na všechny druhy tělesné a sportovní výchovy v přírodě, organizaci a řízení soutěží, her a táborových olympiád.

Literatura

ZAPLETAL, Miloš. Hry na hřišti a v tělocvičně (Variant.) : Velká encyklopedie her. 3, Hry na hřišti a v tělocvičně [Zapletal, 1987] : Velká encyklopedie her. 3, Hry na hřišti a v tělocvičně [Zapletal, 1997]. infoZAPLETAL, Miloš. Hry v klubovně (Variant.) : Velká encyklopedie her. 2, Hry v klubovně [Zapletal, 1986] : Velká encyklopedie her. 2, Hry v klubovně [Zapletal, 1996]. infoZAPLETAL, Miloš. Hry v přírodě (Variant.) : Velká encyklopedie her. 1, Hry v přírodě [Zapletal, 1987] : Velká encyklopedie her. 1, Hry v přírodě [Zapletal, 1995]. infoZAPLETAL, Miloš. Hry ve městě a na vsi (Variant.) : Velká encyklopedie her. 4, Hry ve městě a na vsi [Zapletal, 1988] : Velká encyklopedie her. 4, Hry ve městě a na vsi [Zapletal, 1998]. infoVYŠKOVSKÝ, Jan. Hry a sporty v přírodě. Vyd. 1. Brno: Masarykova univerzita v Brně, 1993. 56 s. ISBN 80-210-0784-2. infoVYŠKOVSKÝ, Jan. Turistika. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita v Brně, 1992. 73 s. ISBN 80-210-0496-7. infoZAPLETAL, Miloš. Výpravy za dobrodružstvím [Zapletal, 1986]. 1. vyd. Praha: Albatros, 1986. 360 s. : i. info

Garant

doc. PaedDr. Vladislav Mužík, CSc.

Vyučující

PaedDr. Hana Janošková, Ph.D.Mgr. Daniela JonášováMgr. Michal Lupačdoc. PaedDr. Vladislav Mužík, CSc.Mgr. Hana Šeráková, Ph.D.Mgr. Marek TrávníčekPhDr. Mgr. Petr Vlček, Ph.D.Mgr. Jaroslav Vrbas, Ph.D.