Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Světová literatura pro mládež 2 (ZS1MP_LSM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZS1MP_LSM2 - Světová literatura pro mládež 2, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po úspěšném absolvování předmětu je student schopen charakterizovat současnou světovou literaturu pro mládež.Dokáže zhodnotit a porovnat vývojové tendence světové literatury s literaturou českou.Je schopen zvolit vhodné literární texty pro vlastní literárněvýchovnou práci.

Osnova

Nositelé mezinárodních literárních ocenění:a) Cena Hanse Christiana Andersenab) Cena Astrid Lindgrenové

Literatura

povinná literaturaJUŘÍČKOVÁ, Miluše . Dánská literatura pro děti a mládež. In ŠEBELOVÁ, Zuzana , Athena ALCHAZIDU a Milena ŠUBRTOVÁ . Slovník autorů literatury pro děti a mládež I. Zahraniční spisovatelé. 2007. vyd. Praha: Nakladatelství Libri, 2007. s. 30 - 33, 3 s. I. ISBN 978-80-7277-314-5. infodoporučená literaturaŠUBRTOVÁ, Milena. Tematika smrti v české a světové próze pro děti a mládež. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2007. 127 s. ISBN 978-80-210-4413-5. infoneurčenoMANDYS, Pavel (ed.). 2x101 knih pro děti a mládež. Praha: Albatros, 2013.

Požadavky

ZS1MP_LSM1 Svět. literatura pro mládež 1 Předpokladem je úspěšné absolvování předmětu Světová literatura pro mládež 1.

Garant

doc. PhDr. Milena Šubrtová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Milena Šubrtová, Ph.D.