Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika 2 - Nj (ZS1MP_NDI2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZS1MP_NDI2 - Didaktika 2 - Nj, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Těžiště předmětu tvoří rozšíření lingvodidaktické kompetence při nácviku a rozvoji jazykových prostředků. Jsou prezentovány a diskutovány metodické postupy k osvojování jazykových prostředků.

Osnova

Diskuse skupiny s vyučující na základě prezentace vypracovaných dílčích seminárních písemných úkolů:- strategie, aktivity, cvičení pro zprostředkování správné výslovnosti- strategie, aktivity, cvičení pro zprostředkování gramatiky- strategie, aktivity, cvičení pro zprostředkování slovní zásoby- strategie, aktivity, cvičení pro zprostředkování pravopisu- základní principy a konkrétní aktivity pro výuku němčiny u žáků se specifickými vzdělávacími potřebamiTyto práce budou prezentovány v kontaktních hodinách a umístěny do e-learningového prostředí (kurz Didaktika pro první stupeň ZŠ 2). Studenti se mohou tímto způsobem blíže seznámit s pracemi celé seminární skupiny, mají možnost se vyjádřit a rozvinout diskusi pomocí internetu.Vyučujícímu je poskytnuta možnost kontroly a individuální komunikace.

Literatura

BRYCHOVÁ, Alice. Handreichungen zur Didaktik und Methodik für DaF in der Primarstufe.JANÍKOVÁ, V., MICHELS-McGOVERN, M.: Aspekte des Hochschulfachs Methodik und Didaktik des Unterrichts Deutsch als Fremdsprache im Überblick. Brno: MasarykovaHENDRICH, Josef. Didaktika cizích jazyků. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1988. 498 s. info

Garant

Mgr. Tomáš Káňa, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Jarmila Brnická