Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a didaktika tělesné výchovy (ZS1MP_TVTD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZS1MP_TVTD - Teorie a didaktika tělesné výchovy, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Pokračování teorie a didaktiky tělesné výchovy. Využít teoretických znalostí a navrhnout, sestavit a realizovat přípravu na hodinu TV, zhodnotit a oponovat vyučovací pokusy studentů.

Osnova

1. Posuzování vyučovací činnosti učitele a učební činnosti žáků, metody a přístupy k posuzování, kritéria efektivnosti a intenzity vyučovacích hodin.2. Příprava a realizace vyučovacího pokusu, osvojení a použití základních metod pozorování vyučovací hodiny tělesné výchovy.3. Výsledky pozorování a hodnocení vyučovacích pokusů studentů v hodinách tělesné výchovy na 1. stupni základních škol.

Literatura

Hnízdilová, Michaela. Tělovýchovné chvilky aneb pohyb nejen v tělesné výchově. Brno : MU, 2006. ISBN 80-210-4010-6.NOVÁČEK, Vojtěch , Vladislav MUŽÍK a Jitka KOPŘIVOVÁ . Vybrané kapitoly z teorie a didaktiky tělesné výchovy. Brno: Pedagogická fakulta MU, 2001. 46 s. ISBN 80-210-2642-1. infoMUŽÍK, Vladislav a Milada KREJČÍ. Tělesná výchova a zdraví :zdravotně orientované pojetí tělesné výchovy pro 1. stupeň ZŠ. Vyd. 1. Olomouc: Hanex, 1997. 139 s. ISBN 80-85783-17-7. info

Požadavky

ZS1BP_TVPR Praktikum z tělesné výchovy Předpokladem zaregistrování tohoto předmětu je splnění předmětu Teorie tělesné výchovy - kód ZS1BP_TVTE.

Garant

doc. PaedDr. Vladislav Mužík, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Vladislav Mužík, CSc.PaedDr. Hana Janošková, Ph.D.Mgr. Daniela JonášováPaedDr. Vojtěch Nováček, CSc.Mgr. Hana Šeráková, Ph.D.Mgr. Marek TrávníčekPhDr. Mgr. Petr Vlček, Ph.D.Mgr. Jaroslav Vrbas, Ph.D.