Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná angličtina pro molekulární biologii a genetiku (BD122)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BD122 - Odborná angličtina pro molekulární biologii a genetiku, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Semináře angličtiny, jejichž cílem je připravit doktoranda pro anglickou písemnou a ústní komunikaci v molekulární biologii. Zvláštní důraz se klade na zvládnutí anglických termínů používaných v molekulární biologii a genetice.

Osnova

Odborná angličtina zaměřená na tato praktická cvičení: 1. Písemný překlad definic odborných termínů z češtiny do angličtiny, 2. Písemný překlad odborných článků z češtiny do angličtiny a naopak, 3. Ústní výklad v angličtině nejdůležitějších témat v molekulární biologii a genetice.

Literatura

ROSYPAL, Stanislav , Jiří DOŠKAŘ , Roman PANTŮČEK , Jana KAILEROVÁ , Jiřina RELICHOVÁ , Vladislava RŮŽIČKOVÁ , Jan ŠMARDA , Jan ŠMARDA a Jiří ŠTĚPÁN . TERMINOLOGIE MOLEKULÁRNÍ BIOLOGIE. České odborné termíny, definice a anglické ekvivalenty. První vydání. Brno: Vydavatel Prof. RNDr. Stanislav Rosypal, DrSc. Vodova 80, 612 00 Brno, 2001. 300 s. ISBN 80-902562-3-6. URL info

Požadavky

Základy angličtiny získané na střední škole.

Garant

prof. RNDr. Jan Šmarda, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Jan Šmarda, CSc.prof. Mgr. Jiří Damborský, Dr.Mgr. et Mgr. Veronika Oškerová