Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Celní správa a nepřímé daně (BF504Zk)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BF504Zk - Celní správa a nepřímé daně, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se základy celního práva, regulace nepřímých daní a systémem celní správy z pohledu národní právní úpravy i relevantních předpisů práva EU/ES. Hlavním cílem kurzu je pak především porozumění postavení a systému správy cel a správy spotřebních daní. Na konci kurzu by měl student být schopen popsat jednotlivé konstrukční prvky, vysvětlit jejich význam v řízení a aplikovat získané znalosti při styku s Celní správou ČR.

Osnova

Systém a prameny celního a daňového práva. •Základní pojmy celního a daňového práva. • Celní správa v organizačním a funkčním pojetí. Systematika nepřímých daní. Akcízy a spotřební daně. • Celní řízení. • Mezinárodní spolupráce celních správ a EU. • Role WTO a WCO.

Literatura

e-learning (Studijní materiály v IS MU)ŠRAMKOVÁ, Dana . Celní právo v prostředí globalizace. Brno: Masarykova univerzita, 2011. 109 s. Acta Universitatis Brunensis Iuridics, 401. ISBN 978-80-210-5699-2. infoŠRAMKOVÁ, Dana , Pavel SALÁK , Oldřich KNECHT , Jana ŠIMONOVÁ, Ivana PAŘÍZKOVÁ , Vladimír NOVÁČEK , Karel SVOBODA , Pavel MATOUŠEK, Pavel POLÁK , Ladislav HRBEK a Miroslav HORÁK . Celní správa v organizačním a funkčním pojetí. Vybrané kapitoly. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2011. 163 s. ACTA UNIVERSITATIS BRUNENSIS, řada teoretická; 400. ISBN 978-80-210-5690-9. info

Požadavky

! OBOR ( PR ) && ! PROGRAM ( N - VS )Znalost základů finančního a daňového práva a daňové teorie.

Garant

JUDr. Dana Šramková, Ph.D., MBA

Vyučující

doc. JUDr. Petr Mrkývka, Ph.D.JUDr. Dana Šramková, Ph.D., MBAMgr. Lubomír Kučera