Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia Speciální biologie (Bi0005)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Bi0005 - Úvod do studia Speciální biologie, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je určen studentům 1. ročníku studijního programu Biologie. Základním cílem předmětu je informovat studenty o možnostech souvisejících s volbou oboru Obecná biologie a jeho 4 zaměření - Fyziologie a imunologie živočichů, Fyziologie rostlin, Mikrobiologie a Ekotoxikologie. Předmět podává základní charakteristiku oboru a jeho zaměření, informuje o studijním programu, okruzích témat bakalářských a diplomových prací, požadavcích pro registraci do oboru, požadavcích na státní zkoušky. Na výuce se podílejí učitelé 4 garantních pracovišť zodpovědných za výuku jednotlivých zaměření, kteří informují o výzkumu na jejich pracovištích i možnostech uplatnění absolventů daného zaměření. Studenti budou rozumět vědecké a organizační struktuře svého oboru.

Osnova

1. Všeobecná informace o studiu. Orientace v informačním systému.2. Tři prezentace směru Ekotoxikologie.3. Tři prezentace směru Exp. Biologie rostlin.4. Tři prezentace směru Exp. Biologie živočichů a imunologie5. Tři prezentace směru Mikrobiologie a mol. biotechnologie6. Prezentace směru Antropobiologie a antropogenetika

Literatura

Jak psát a přednášet o vědě. Edited by Zdeněk Šesták. 1. vyd. Praha: Academia, 2000. 204 s. ISBN 80-200-0755-5. info

Garant

doc. RNDr. Martin Vácha, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Milan Baláž, Ph.D.prof. Ing. Miloš Barták, CSc.prof. RNDr. Luděk Bláha, Ph.D.prof. RNDr. Alois Kozubík, CSc.doc. RNDr. Miroslav Němec, CSc.prof. Mgr. Jiří Damborský, Dr.doc. RNDr. Jakub Hofman, Ph.D.doc. RNDr. Zbyněk Prokop, Ph.D.doc. RNDr. Martin Vácha, Ph.D.