Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikační software (Bi1011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Bi1011 - Aplikační software, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je orientován především prakticky, s cílem vybavit studenty potřebnými znalostmi a uživatelskými dovednostmi souvisejícími se standardním využíváním osobního počítače v odborné a vědecké praxi. Soustředí se na aplikační programové vybavení včetně jeho provozování v počítačových sítích. Současně se jedná o přípravu s vymezením příslušných dovedností potřebných pro další studium jednotlivých odborných předmětů.

Osnova

Standardní využití prostředí operačního systému typu Windows.Práce v lokální počítačové síti včetně využití elektronické pošty.Běžné postupy a využití služeb Internetu včetně vyhledávání údajů.Tvorba textového dokumentu, editace, základy počítačové typografie a práce s běžnými grafickými prvky dokumentů.Práce s tabulkovým kalkulátorem, tvorba grafů.Práce s prezentačními programy, tvorba prezentace.Základy práce ve vektorovém a bitmapovém grafickém prostředí.Základy práce s databázemi typu Access.

Literatura

BROŽ, M. Microsoft EXCEL 2000 pro manažery a ekonomy. Computer Press, 2000.HORNÝ, S. Počítačová typografie a design dokumentů. Praha: Grada Publishing, 1997.MAGERA, I. PowerPoint 2000. Computer Press, 1999.MARTIN, M, HANSEN, S., KLINGHER, B. Excel 2000. Praha: Grada Publishing, 2001.OSIF, M. Windows 2000 Profesional. Praha: Grada publishing, 2000.PECINOVSKÝ, J. Word 2000. Praha: Grada Publishing, 2001.PÍSEK, S. HTML. Praha: Grada Publishing, 2001.

Garant

doc. RNDr. Ladislav Dušek, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Miroslav Kubásek, Ph.D.