Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní cvičení k systematické botanice (Bi2130)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Bi2130 - Terénní cvičení k systematické botanice, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Pětidenní botanická exkurze na různá místa jižní Moravy (Znojemsko, okolí Mohelna nebo Bílé Karpaty) má dva hlavní cíle: provést studenty významnými lokalitami v této oblasti a seznámit je s běžnými i vzácnějšími druhy cévnatých rostlin.Po absolvování exkurzí by studenti měli být schopnideterminovat rostliny v přírodních podmínkách arozlišovat blízce příbuzné druhy;Dále by měli znát základní ekologické a fytogeografické charakteristiky navštívených lokalit a demonstrovaných rostlin.

Osnova

Terénní botanický průzkům v různých přírodních podmínkách: stepní vegetace, skály, lesy, pobřežní porosty, mezofilní a vlhké louky, plevelová a ruderální vegetace.Kontrast vegetace (a druhového spektra) na bazických a kyselých substrátech.Metody sběru a konservace rostlinného materiálu.Seznámení s flórou a vegetací národního parku Podyjí, okolí Mohelna na jihozápadní Moravě nebo chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty a principy jejich ochrany.

Literatura

doporučená literaturaFlora of the Czech Republic : Květena České republiky. 1 : Květena České republiky. 2 : Květena České republiky. 3 : Květena České republiky. 4 : Květena České republiky. 5 : Květena České republiky. 6. Edited by Bohumil Slavík - Slavomil Hejný. infoNaše květiny. Edited by Miloš Deyl - K. Hísek. 3. uprav. vyd. Praha: Academia, 2003. 690 s. ISBN 80-200-0940-X. infoKlíč ke květeně České republiky. Edited by Karel Kubát. Vyd. 1. Praha: Academia, 2002. 927 s. ISBN 80-200-0836-5. infoDOSTÁL, Josef. Nová květena ČSSR. Praha: Academia, 1989. 1548 s. ISBN 80-200-0095-X. info

Požadavky

(! B2130 Terénní cvič. k syst. botanice )&&( Bi2030 Fylog. a diver. vyš. rostlin || NOW ( Bi2030 Fylog. a diver. vyš. rostlin )|| SOUHLAS )

Garant

doc. RNDr. Vít Grulich, CSc.

Vyučující

Ing. Jiří Danihelka, Ph.D.doc. RNDr. Vít Grulich, CSc.Mgr. Petr Šmarda, Ph.D.