Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza obrazu a mikrofotografie v biologii (Bi4070)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Bi4070 - Analýza obrazu a mikrofotografie v biologii, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty biologických oborů s principy pořizování obrazových dat a využití analýzy obrazu v biologii;rozšíření a prohloubení znalostí mikroskopické techniky, světelné a fluorescenční mikroskopie;osvojení zákonitostí manuálního i automatického měření a hodnocení obrazových dat v biologických oborech.Kurs je orientován aplikačně, nevyžaduje speciální matematické znalosti.

Osnova

Současná dokumentační zařízení, digitální fotoaparáty, TV a digitální kamery, digitalizace signálu.Pořizování a archivace obrazových dat, principy manuálního a automatického měření biologických objektů, popis objektů.Předzpracování a prahování obrazu, binární editor. Základy klasifikace objektů.Využití analýzy obrazu v patologii, toxikologii (Comet Assay) a cytogenetice (fluorescenční in situ hybridizace, komparativní genomová hybridizace, karyotypování chromozomů).

Literatura

PURVES, Dale a R.BEAU LOTTO. Why we see what we do: An Empirical Theory of Vision. : Sinauer Associates, Inc., 2003. 260 s. ISBN 0-87893-752-8. info

Požadavky

Bi2302 Zoologická mikrotechnika

Garant

Mgr. Iveta Hodová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Dušan Kadlec, Ph.D.Mgr. Iveta Hodová, Ph.D.