Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vědecká práce v rostlinné fyziologii (Bi4926)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Bi4926 - Vědecká práce v rostlinné fyziologii, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po absolvování tohoto kurzu jsou studenti schopni:vzhledávat, získávat a uchovávat vědecké informace z různých zdrojů (s důrazem na zdroje elektronické) a s těmito informacemi efektivně zacházet (s využitím počítačových programů);efektivně tvořit grafy, tabulky a další obrazové přílohy;navrhnout poster pro vědeckou konferenci;připravit přednášku na vědecké téma;psát bakalářské a diplomové práce a vědecké zprávy.

Osnova

Zdroje vědeckých informací - konference, časopisecké a knižní publikace. Web of Science. Efektivní práce s literaturou. Bibliografické programy (Reference Manager, Scimate; Zotero). Web jako zdroj informací. Google Scholar. Scientometrie.Ústní prezentace - přednáška (seminář, konference, obhajoba). Tvorba prezentace v PowerPointu. Techniky správné ústní prezentace a jejich praktický nácvik.Abstrakt vědecké práce. Strukturovaný abstrakt.Plakátové sdělení (poster). Techniky tvorby posteru (PowerPoint, Corel Draw).Vědecký článek. Struktura článku. Obsah jednotlivých částí článku. Tvorba tabulek a grafů. Obrazové přílohy.Bakalářská a diplomová práce. Odlišnosti od vědeckého článku.

Literatura

Jak psát a přednášet o vědě. Edited by Zdeněk Šesták. 1. vyd. Praha: Academia, 2000. 204 s. ISBN 80-200-0755-5. infoECO, Umberto a Ivan SEIDL. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc: Votobia, 1997. 271 s. ISBN 80-7198-173-7. infoČMEJRKOVÁ, Světla, František DANEŠ a Jindra SVĚTLÁ. Jak napsat odborný text. Vyd. 1. Voznice: LEDA, 1999. 255 s. ISBN 80-85927-69-1. infoSPARLING, Don. English or Czenglish? :jak se vyhnout čechismům v angličtině. 2. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1990. 274 s., cv. ISBN 80-04-25329-6. info

Garant

prof. RNDr. Jan Gloser, CSc.

Vyučující

RNDr. Milan Baláž, Ph.D.doc. RNDr. Vít Gloser, Ph.D.