Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bakalářský seminář z mikrobiologie a molekulární biotechnologie II (Bi6009)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Bi6009 - Bakalářský seminář z mikrobiologie a molekulární biotechnologie II, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci kurzu budou mít studenti zkušenosti s přípravou odborné prezentace vlastních výsledků nebo vybraného tématu s využitím materiálů získaných při práci s odbornou literaturou. Studenti získají zkušenost s obhajobou prezentovaných výsledků před publikem, s diskusí a získají rovněž další zkušenosti při hodnocení prezentací svých kolegů. Příklady z praxe získají studenti v rámci zvaných přednášek externích vědeckých pracovníků a návštěv seminářů pořádaných jinými vědeckými institucemi.

Osnova

Hlavní náplní semináře jsou studentské prezentace odborných článků, vybraných témat, dílčí nebo závěrečné prezentace výsledků bakalářských a diplomových prací. Studenti v rámci semináře navštěvují odborná setkání pořádané ČSSM v Brně a jiná aktuální setkání mikrobiologů na kterých si mohou vyslechnout přednášky odborníků z oblasti mikrobiologie. Na semináři vystupují zvaní řečníci z řad domácích i zahraničních odborníků z praxe.

Literatura

Výběr literatury dle tématu vystoupení.Respective literature is assigned in the course of the seminar.HIERHOLD, Emil. Rétorika a prezentace. Translated by Petr Kunst. 1. vyd. Praha: Grada, 2005. 392 s., [1. ISBN 80-247-0782-9. infoJak psát a přednášet o vědě. Edited by Zdeněk Šesták. 1. vyd. Praha: Academia, 2000. 204 s. ISBN 80-200-0755-5. info

Požadavky

Seminář je určen pro studenty oboru mikrobiologie

Garant

prof. RNDr. Zdeněk Hubálek, DrSc.

Vyučující

doc. RNDr. Zbyněk Prokop, Ph.D.Mgr. Gabriela Rotková, Ph.D.Mgr. Andrea Vávrová, Ph.D.