Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratorní praxe v historické antropologii (Bi6124)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Bi6124 - Laboratorní praxe v historické antropologii, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s praktickou částí základního zpracování kosterního materiálu v laboratoři po vyzvednutí na nalezišti a před vlastním antropologickým výzkumem. Po jeho absolvování budou studenti umět čistit, rekonstruovat, popisovat a ukládat kosterní materiál do depozitáře. Pro studenty je tento předmět první příležitostí se seznámit s kosterním materiálem.

Osnova

Předmět je vyučován formou cvičení v laboratoři, kdy studenti dostanou vyzvednutý kosterní materiál k laboratornímu zpracování. Po počáteční instruktáži pracují samostatně, to znamená, že kosterní materiál umyjí, zrekonstruují a popíší kódem a uloží do boxu v depozitáři.

Literatura

Human osteology :a laboratory and field manual. Edited by William M. Bass. 5th ed. Columbia, Mo.: Missouri Archaeological Society, 2005. xviii, 365. ISBN 978-0-943414-96-6. infoThe human bone manual. Edited by T. D. White - Pieter A. Folkens. Boston: Elsevier Academic, 2005. xx, 464 p. ISBN 9780120884674. info

Požadavky

znalost anatomie lidské kostry

Garant

prof. RNDr. Jan Šmarda, CSc.

Vyučující

Mgr. et Mgr. Kristýna Brzobohatádoc. RNDr. Eva Drozdová, Ph.D.