Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Embryologie (Bi6140)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Bi6140 - Embryologie, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen:porozumet a vysvetlit mechanismy vyvoje;identifikovat struktury vznikajici behem embryogeneze;interpretovat a vysvetlit soucasne poznatky a problemy regenerativni a reprodukcni mediciny;formulovat a diskutovat hypotezy na tema ontogeneze a evoluce.

Osnova

Embryologie, př. 2 h. Regenerační schopnosti organizmů. Rozmnožování. Rozmnožování buněk, základ růstu a vývoje organizmu. Nepohlavní rozmnožování - jednobuněčných, mnohobuněčných. Pohlavní rozmnožování - vznik a vývoj pohlavních rozdílů, gametogeneze, osemenění a oploození. Střídání způsobů rozmnožování ve vývojových cyklech. Vývoj jedince Embryonální a fetální vývoj (blastogeneze, organogeneze nejdůležitějších orgánových systémů), postembryonální vývoj (nepřímý, přímý). Růst organizmů (faktory a průběh růstu, rovnoměrný a nerovnoměrný růst, nádorový růst). Stárnutí a smrt. Vztah ontogenetického a fylogenetického vývoje.

Literatura

http://www.sci.muni.cz/ptacek/REPRODUKCE2.htmViz informace učitele. See the info of the lecturerDevelopmental Biology, Scott F. Gilbert; 2006; SA inc. publishers

Garant

Mgr. Jiří Pacherník, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiřina Medalová, Ph.D.RNDr. Helena Nejezchlebová, Ph.D.Mgr. Jiří Pacherník, Ph.D.RNDr. Josef Večeřa, Ph.D.