Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evoluce člověka cvičení (Bi8610c)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Bi8610c - Evoluce člověka cvičení, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cvičení z paleoantropologie si klade za cíl seznámit studenty formou exkurzí s nejznámnějšími paleoantropologickými lokalitami na území jižní Moravy. Cvičení probíhá formou jednodenních exkurzí. Na konci tohoto kurzu se student bude dobře orientovat v nejznámnější paleolitických lokalitách na našem území a moci interpretovat jejich význam a nálezy kosterních pozůstatků zde objevených nebo alespoň důkazy přítomnosti člověka v paleolitu.

Osnova

1. Návštěva lokality Červený kopec.2. Návštěva lokality Stránská skála.3. Návštěva jeskyně Pekárna.4. Návštěva Dolních Věstonic a Pavlova.5. Návštěva expozice pavilonu Anthropos.

Literatura

VANČATA, Václav a Jaroslav MALINA . Panoráma biologické a sociokulturní antropologie 13: Paleoantropologie - přehled fylogeneze člověka a jeho předků. Editor: Jaroslav Malina. Brno (CZ): Nadace Universitas Masarykiana v Brně, nakladatelství a vydavatelství Nauma v Brně, 2003. 212 s. Modulové učební texty pro studenty antropologie. ISBN 80-210-3049-6. infoPODBORSKÝ, Vladimír. Pravěké dějiny Moravy. Brno: Muzejní a vlastivědná společnost v Brně, 1993. 543 s. ISBN 80-85048-45-0. info

Garant

doc. RNDr. Eva Drozdová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Eva Drozdová, Ph.D.