Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická praxe z biologie 1 (Bi9010)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Bi9010 - Pedagogická praxe z biologie 1, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Praxe je zaměřena na praktické vedení výuky biologie pod dohledem přítomného učitele. Zahrnuje minimálně 10 vyučovacích hodin náslechů a minimálně 10 vyučovacích hodin výstupů. Student se věnuje také provozním otázkám školy a seznámí se se školním vzdělávacím programem bilogie. Na konci praxe je schopen připravit vyučovací hodinu daného tématu, použít vhodné vyučovací metody a vybrat vhodné pomůcky pro výuku. Zvládá organizaci vyučovací hodiny a komunikaci se studenty. Dokáže vhodnými metodami prověřovat a hodnotit (klasifikovat) získané vědomosti.

Osnova

Praxe je předepsána v rozsahu 3 týdny a měla by se uskutečnit zpravidla v měsíci září. Nejprve by měl student absolvovat výstupy a po nich teprve náslechy.

Literatura

Práce pedagogické fakulty v Českých Budějoicích. Přírodní vědy. Didaktika biologie. České Budějovice: Pedagogická fakulta v Českých Budějovicích,. infoDRAHOVZAL, Jan, Oldřich KILIÁN a Rudolf KOHOUTEK. Didaktika odborných předmětů. Brno: Paido, 1997. 156 s. ISBN 80-85931-35-4. infoMOJŽÍŠEK, Lubomír. Didaktika. [Část] 1. Sv. 2, Teorie vyučovacích metod [Mojžíšek, 1982]. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1982. 262 s. infoMOJŽÍŠEK, Lubomír. Didaktika. Část 2, Vyučovací formy [Mojžíšek, 1981]. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1981. 184 s. infoMOJŽÍŠEK, Lubomír. Didaktika. [Část] 1. Sv. 2, Teorie vyučovacích metod [Mojžíšek, 1979]. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1979. 262 s. info

Garant

Mgr. Olga Rotreklová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Olga Rotreklová, Ph.D.RNDr. Marta Farková, CSc.