Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekologie obojživelníků a plazů (Bi9140)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Bi9140 - Ekologie obojživelníků a plazů, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Během tohoto kurzu účastnici získají znalosti o pozoruhodné ekologické rozmanitosti obojživelníků a plazů. Primárním cílem tohoto kurzu je podpořit zájem studentů o výzkum v této oblasti. Získané informace budou užitečné nejenom v základním výzkumu, ale také v aplikovaných oblastech jako například ochrana přírody nebo chov v zajetí.

Osnova

1. Úvod: odbornost přednášejícího, zdroje informací, konceptuální rámec2. Klasifikace a diverzita: charakterictiky hlavních skupin, nejdůležitější čeledi3. Fyziologická ekologie: termální biologie, výkonnost, energetika, hospodaření s vodou4. Rozmnožování a životní historie: gametogeneze a oplodnění, typy rozmnožování, pohlavní a nepohlavní rozmnožování, pohlavní dvojtvárnost, péče o potomstvo, proměnlivost životních historií5. Behaviorální ekologie: prostorové uspořádání, pohyb, orientace, komunikace a sociální chování, potravní ekologie a potrava, obrana a útěk6. Ekologie populací a společenstev: charakteristiky populací, populační struktura a růst, společenstva, geografie populací7. Aplikovaná ekologie: ochranářská biologie, teraristika8. Ekologické metody: odchyt a manipulace, techniky značení, sběr dat, experimentální design

Požadavky

Bi5080 Základy ekologie && Bi2090 Fylog. a diver. obratlovců

Garant

doc. RNDr. Zdeněk Řehák, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lumír Gvoždík, Ph.D.doc. RNDr. Zdeněk Řehák, Ph.D.