Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální imunologické metody - cvičení (Bi9250c)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Bi9250c - Speciální imunologické metody - cvičení, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen:porozumět a vysvětlit základní metodiky v imunologii ;použít informace omoderních metodách k využití v praxi ;vytvořit si sám některou variantu metodik ELISA;předkládat odůvodněná (argumentačně promyšlená, racionální) rozhodnutí o metodikách imunologie ;interpretovat praktické znalosti v laboratořích ;pochopit principy imunochromatografických a dalších testů;začlenit se do laboratorní praxe.

Osnova

Ve cvičení jsou postupně prováděny jednotlivé metody či části metod:1. Nanášení antigenu na mikrotitrační destičky a jejich příprava k testu ELISA2. Testování přítomnosti protilátek v séru proti vybranému patogenu3. Test na zjišťování aktivity lymfocytů4. Imunochromatografické testy - test na protilátky proti viru způsobující nemoc AIDS, RSV testy5. Test nepřímé aglutinace. Zjišťování přítomnosti rozpustných antigenů krevních skupin v slinách6. Imunocytologie - hmyzí buňky obranného systému

Literatura

Bartůňková J., Paulík M. a kol.:Vyšetřovací metody v imunologiiFerenčik M.: Imunochémia, 2. Vydání, Alfa Bratislava 1989Hořejší V., Bartůňková J.: Základy imunologie, Triton Praha 1998Toman M., a kol. Veterinární imunologie, Grada Publishing 2000

Požadavky

Bi5220c Imunologie - cv. Předpokládá se, že studenti již absolvovali základní cvičení z imunologie. Na základní metodiky prováděné v základním cvičení bude totiž navazovat tento předmět. Jde o rozšíření teorie i praxe základů imunologie týkající se imunologických metodik používaných ve výzkumu i klinické praxi.

Garant

doc. RNDr. Alena Žákovská, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Alena Žákovská, Ph.D.