Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Imunogenetika a imunogenomika (Bi9350)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Bi9350 - Imunogenetika a imunogenomika, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty se současnými poznatky v oblasti genetiky krevních skupin u lidí a zvířat, genetického řízení imunitní odpovědi a s metodami a výsledky analýzy imunogenomu lidí a zvířat.

Osnova

Definice a stručná historie imunogenetiky a imunogenomiky.Genetika krevních skupin u lidí a zvířat.Genetické řízení imunitní odpovědi.Genetika transplantací.Interakce hostitele a patogena: genetika infekcí.Molekuly na rozhraní interakce hostitel - patogen a jejich geny.Genetika prezentace antigenu.Imunogenom a jeho analýza. Struktura imunogenomu, organizace, polymorfismus, evoluce, selekce, vztah k nemocem.Imunogenetika vakcinace.Imunogenetika nádorů.Imunogenetika reprodukce.

Literatura

Materiály v PP presentaci

Požadavky

Bi3060 Obecná genetika && ( Bi4010 Základy molekulární biologie || Bi4020 Molekulární biologie ) && Bi5220 Imunologie && Bi7250 Genetika člověka

Garant

prof. MVDr. RNDr. Petr Hořín, CSc.

Vyučující

prof. MVDr. RNDr. Petr Hořín, CSc.