Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Administrativní a kancelářské práce v justici I (BJ305Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BJ305Z - Administrativní a kancelářské práce v justici I, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámení s jednacím řádem, vnitřním a kancelářským řádem pro okresní, krajské a vrchní soudy a s činností vyšších soudních úředníků na jednotlivých úsecích soudní činnosti.Na konci tohoto kurzu bude student schopen: Vytvořit samostatně některé procesní úkony na zadané téma; Předkládat racionální návrhy na řešení některých procesních situací; Na základě nabytých znalostí aplikovat ustanovení procesních předpisů na konkrétní procesní situace.

Osnova

1. Spisy, jejich tvorba, evidence a úschova. Rejstříky. Evidenční pomůcky. I.2. Spisy, jejich tvorba, evidence a úschova. Rejstříky. Evidenční pomůcky. II.3. Činnost vyšších soudních úředníků v rámci soudních oddělení. I.4. Činnost vyšších soudních úředníků v rámci soudních oddělení. II.

Literatura

Občanský soudní řád :komentář. Edited by Ljubomír Drápal - Jaroslav Bureš. 1. vyd. Praha: C.H. Beck, 2009. xviii s.,. ISBN 978-80-7400-107-9. infoDAVID, Ludvík , Milana HRUŠÁKOVÁ , František IŠTVÁNEK, Vít JAKŠIČ, Naděžda JAVŮRKOVÁ, Miroslava JIRMANOVÁ, Martina KASÍKOVÁ, Petr LAVICKÝ , Alena MACKOVÁ, Alice SEDLÁKOVÁ, Petr SMOLÍK, Jiří SPÁČIL , Jaruška STAVINOHOVÁ , Renáta ŠÍNOVÁ , Petr ŠUK, Marie VOKŘINKOVÁ, František VONDRUŠKA, Jan ZÁRUBA, Marta ZAVADILOVÁ, Petr ZIMA a Milan ŽONDRA . Občanský soudní řád. Komentář. I. a II. díl. 2009. vyd. Praha: Wolters Kluwer ČR, a. s., 2009. 1986 s. Komentáře Wolters Kluwer. ISBN 978-80-7357-460-4. info

Požadavky

! OBOR ( PR ) && ! PROGRAM ( N - VS )

Garant

JUDr. Petr Lavický, Ph.D.

Vyučující

Karla CaletkováBc. Gabriela Uhlířová