Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Katastr nemovitostí (BN606Zk)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BN606Zk - Katastr nemovitostí, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student je schopen po úspěšném absolvování předmětu vyjmenovat a interpretovat prameny upravující existenci a vedení katastru nemovitostí. Umí popsat vývoj evidence nemovitostí v ČR. Zná jednotlivé prvky katastru nemovitostí a dovede znázornit průběh řízení před katastrálním úřadem. Bude schopen formulovat základní právní podání a písemnosti připravované katastrálním úřadem.

Osnova

1. Vývoj evidence nemovitostí v čes. zemích2. Principy vedení jednotlivých evidenčních nástrojů - jejich vývoj a srovnání3. Katastr nemovitostí - jeho struktura, obsah a funkce4. Zapisování do katastru nemovitostí5. Institucionální zabezpečení vedení katastru6. Řízení před katastrálními úřady7. Vztah katastu nemovitostí k dalším institutům - územnímuplánování, účelové katagorizaci, pozemkovým úpravám8. Přístup k informacím katastru

Literatura

povinná literaturaPekárek, M. a kol.: Pozemkové právo. Plzeň, Aleš Čeněk, 2010Pekárek, M. - Průchová , I. : Pozemkové právo, učebnice, , MU Brno, 2003

Požadavky

NOW ( BN606Z Katastr nemovitostí seminář ) || BN606Z Katastr nemovitostí seminář

Garant

doc. JUDr. Ing. Milan Pekárek, CSc.

Vyučující

doc. JUDr. Ing. Milan Pekárek, CSc.doc. JUDr. Ivana Průchová, CSc.JUDr. Jana Dudová, Ph.D.JUDr. Jana Tkáčiková, Ph.D.doc. JUDr. Ilona Jančářová, Ph.D.JUDr. Helena Doležalová, Ph.D.