Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná jazyková průprava I - angličtina (BO106K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BO106K - Odborná jazyková průprava I - angličtina, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu budou studenti schopni základní orientace v odborném jazyce se zaměřením na mezinárodně obchodní terminologii. Studenti budou schopni porozumět jednoduchým textům na daná odborná témata (vývozní a dovozní obchodní transakce, INCOTERMS, platební mechanismy), odvodit význam neznámých slov z kontextu a definovat základní termíny mezinárodního obchodu. Dále budou schopni připravit a prezentovat hlavní myšlenky zadaného odborného textu, vysvětlit základní problematiku vývozních a dovozních obchodních transakcí a napsat formální a semiformální dopisy a emaily v angličtině.

Osnova

1. Úvod - základní terminologie. 2. Mezinárodní organizace působící v oblasti mezinárodního obchodu. 3. Vývozní a dovozní obchodní transakce. 4. INCOTERMS. 5. Platební mechanizmy v oblasti mezinárodního obchodu.

Literatura

povinná literaturamateriály ve složce Učební materiály ve studijních materiálech v IS MUdoporučená literaturaŠOPOVOVÁ, Radoslava a Radek ŠIMEK . Introduction to English for International Trade Law. 1.vydání. : Masarykova univerzita Brno, 2005. 99 s. Právnická fakulta, Multimediální učební text č.15. ISBN 80-210-3777-06. info

Požadavky

! OBOR ( PR ) && ! PROGRAM ( N - VS )Předpokladem pro vstup do tohoto předmětu je minimálně středně pokročilá znalost angličtiny. Rozvíjeny jsou všechny jazykové dovednosti s důrazem na angličtinu pro akademické účely a specifické účely.

Garant

Mgr. Štěpánka Bilová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Štěpánka Bilová, Ph.D.Mgr. Barbora Chovancová, Ph.D.PhDr. Hana Katrňáková, M.A., Ph.D.