Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy trestního práva hmotného II (BT505Z)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BT505Z - Základy trestního práva hmotného II, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je uvést studující do problematiky zvláštní části trestního práva hmotného v návaznosti na instituty části obecné;osvojit si schopnost výkladu a aplikace norem trestního práva v konkrétních případech.Na konci tohoto kurzu bude student schopen:porozumět a vysvětlit základní pojmy obecné části trestního práva hmotného v kontextu části zvláštní;použít informace o struktuře předmětu v praxi;vytvořit text na trestně právní téma;interpretovat trestní právo a aplikovat je v konkrétních případech;

Osnova

Obecná a zvláštní část trestního práva hmotného, trestního zákoníku: jejich vztahy.Systematika zvláštní části trestního zákoníku: funkce a kritéria.Výklad a aplikace vybraných skutkových podstat trestných činů v rámci I. až XIII. hlavy zvláštní části trestního zákoníku.

Literatura

Žatecká, E. Trestní právo hmotné a procesní - I. Obecná část. Brno: MU, 2009Žatecká, E. Trestní právo hmotné a procesní - II. Zvláštní část. Brno: MU, 2009Fryšták, M. a kol. Trestní právo hmotné - obecná část. Trestní právo hmotné - zvláštní část. Trestní právo procesní. Stav k 1. 1. 2010. Ostrava: KEY Publishing s.r.o., 2009

Požadavky

! OBOR ( PR ) && ! PROGRAM ( N - VS )Trestní právo hmotné II (zvláštní část)

Garant

doc. JUDr. Josef Kuchta, CSc.

Vyučující

doc. JUDr. Marek Fryšták, Ph.D.prof. JUDr. Vladimír Kratochvíl, CSc.doc. JUDr. Josef Kuchta, CSc.JUDr. Eva Žatecká, Ph.D.Mgr. Ing. Vladimír GajdičiarMgr. Bc. Jolana Sedláčkováprof. JUDr. Jaroslav Fenyk, PhD., DSc., Univ. Priv. Prof.