Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální komunikace (BV403Zk)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BV403Zk - Sociální komunikace, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Uvedený předmět se zabývá sociální komunikací. Obsahuje účelně vybrané obecné poznatky ze sociální komunikace, zaměřené a systematizované tak, aby je bylo možné snadno aplikovat v praxi. Na konci kurzu bude student schopen porozumět sociální komunikaci a použít informace o interpersonální komunikaci. Absolventi předmětu jsou schopni omezit komunikační obtíže.Předmět přináší schopnost- přizpůsobovat se novým situacím- schopnost aplikace znalosti v praxi- schopnost řešit problémy- základní všeobecné znalosti.

Osnova

-Sociální komunikace, interpersonální komunikace, intrapersonální komunikace, verbální a nonverbální komunikace, styly komunikace, zpětná vazba, interakce mezi médii a publikem.- Mluvený projev a jeho základy z psychosociálního hlediska.-Pěstování řečnické dovednosti.-Osobnost řečníka a příprava projevu.-Zásady správné diskuse, společenská konverzace, módní řeči a politicky korektní vyjadřování.-Komunikace v pracovním prostředí-Interkulturní komunikace.

Literatura

povinná literaturaUrbanová, M. a kol. Rétorika pro právníky. Plzeň: Aleš Čeněk, 2009. 279 s. ISBN 978-80-7380-217-2neurčenoTRNKA, Jan. Sociální komunikace a rétorika. Vyd. 1. V Praze: Vysoká škola veřejné správy a mezinárodních vztahů, 2005. 250 s. ISBN 80-86855-04-X. infoBEDNAŘÍKOVÁ, Iveta. Sociální komunikace :[texty k distančnímu a kombinovanému studiu]. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého, 2006. 79 s. ISBN 80-244-1357-4. infoVYMĚTAL, Štěpán. Krizová komunikace a komunikace rizika. Praha: Grada publishing, 2009. 176 s. Psyché. ISBN 978-80-247-2510-9. info

Požadavky

! OBOR ( PR ) && ! PROGRAM ( N - VS )Základní znalosti ze střední školy z oblasti společenských věd.

Garant

doc. PhDr. Martina Urbanová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Martina Urbanová, Ph.D.Mgr. Markéta KlusoňováMgr. Michal Malaník