Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pojišťovnické právo (BV502K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BV502K - Pojišťovnické právo, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Absolvováním tohoto kurzu bude student schopen porozumět fungování pojistného sektoru a orientovat se v právní regulaci pojišťovnictví a pojištění.

Osnova

Základy terminologie v pojišťovnictví. Sektor pojišťovnictví. Pojistné fondy. Subjekty pojišťovnictví.Právní regulace pojišťovnictví a pojištění.Pojistná odvětví. Pojistná smlouva. Pojistný kmen. Správa pojištění.Technické rezervy a finanční umístění.Delikty v oblasti pojišťení a pojišťovnictví.

Literatura

doporučená literaturaMRKÝVKA, Petr , Petra JÁNOŠÍKOVÁ , Ivan TOMAŽIČ, Ivana PAŘÍZKOVÁ , Dana ŠRAMKOVÁ , Michal RADVAN , Jan NECKÁŘ a Libor KYNCL . Finanční a daňové právo. 1. vyd. Plzeň: Vydavatelství a nakladetelství Aleš Čeněk, 2009. 525 s. ISBN 978-80-7380-155-7. infoDUCHÁČKOVÁ, Eva. Principy pojištění a pojišťovnictví. 2. aktualiz. vyd. Praha: Ekopress, 2005. 178 s. ISBN 80-86119-92-0. info

Požadavky

! OBOR ( PR ) && ! PROGRAM ( N - VS )

Garant

doc. JUDr. Petr Mrkývka, Ph.D.

Vyučující

doc. JUDr. Petr Mrkývka, Ph.D.JUDr. Ivana Pařízková, Ph.D.JUDr. Dana Šramková, Ph.D., MBAMgr. Bc. Monika Ježková