Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bilanční právo (BV503K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BV503K - Bilanční právo, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získat základní orientaci v oblasti právní úpravy účetnictví, daňové evidence, jiných evidenčních a statistických systémů, jakož i v úpravách souvisejících profesí. V rámci předmětu je demonstrován vztah daní a účetnictví, příp. daňové evidence, a vysvětleny základní pojmy v dané oblasti. Na koncu kurzu by měl být student schopen znát a vysvětlit právní regulaci účetnictví a daňové evidence a umět ji aplikovat v praxi. Měl by být schopen propojit tyto znalosti i do dalších evidenčních a statistických systémů a do souvisejících profesí. Měl by rozumět vztahu účetnictví a daní a dokázat vysvělit pojmy z dané oblasti.

Osnova

Pojem, charakteristika a prameny bilančního práva. Účetnictví, jeho geneze a vývoj, právní regulace, účetní zásady , účetní jednotky, význam účetních osnov, účetní knihy, zápisy a doklady. Daňová evidence, pojem, právní regulace, základní principy fungování. Dańové poradenství a postavení daňových poradců. Problematika odpisů. Výpočty mezd.

Literatura

Aktuální studijní materiály v IS MU.SEDLÁČEK, Jaroslav . Daňová evidence podnikatelů. 7. vyd. Praha: Grada Publishing, 2010. 128 s. Účetnictví a daně. ISBN 978-80-247-3198-8. infoČERMÁKOVÁ, Hana a Jarmila RYBOVÁ. Účetnictví - shrnutí základů :pro maturanty, vysokoškoláky i podnikatele. 4. vyd. Ostrava: Mirago, 2010. 110 s. ISBN 9788086617404. infoSEDLÁČEK, Jaroslav . Účetnictví podnikatelů (po vstupu do Evropské unie). Praha, 2004. 273 s. ISBN 80-7179-859-2. info

Požadavky

! OBOR ( PR ) && ! PROGRAM ( N - VS )Základní orientace ve finančním právu a ekonomii.

Garant

doc. JUDr. Ing. Michal Radvan, Ph.D.

Vyučující

doc. JUDr. Ing. Michal Radvan, Ph.D.JUDr. Dana Šramková, Ph.D., MBAMgr. Bc. Monika Ježková