Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evropská právní informatika (BVD002K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BVD002K - Evropská právní informatika, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu Evropská právní informatika je seznámit studenty s teoretickými základy i praktickými metodami vyhledávání právních dokumentů a informací v knihovnách, v elektronických databázích, v Eurlexu a na oborových portálech internetu. Po jejím absolvování by měl být student schopen zvládnout orientaci a vyhledání požadované informace o evropském a vnitrostátním právu a judikatuře Soudního dvora Evropské unie, získat informace z rejstříků veřejné správy, zpracovat rešerši ke zvolenému tématu a zvládnout práci s texty v mnohojazyčném prostředí Evropské unie.

Osnova

1. Prameny práva EU a zásady jeho aplikace v členských státech;2. Mnohojazyčnost práva EU, metody interpretace;3. Judikatura ESD ve vztahu k Úřednímu věstníku EU;4. Eur-lex5. Taric6. Portál Evropské Justice7. Judikatura SDEU;8. Soudní spolupráce v EU.

Literatura

ŠAVELKA, Jaromír , Matěj MYŠKA , Adam PTAŠNIK a Danuše SPÁČILOVÁ . Právní informační systémy. Vyd. 1. Brno: Tribun EU, 2011. 259 s. ISBN 978-80-7399-248-4. info

Požadavky

! OBOR ( PR ) && ! PROGRAM ( N - VS )

Garant

JUDr. David Sehnálek, Ph.D.

Vyučující

JUDr. David Sehnálek, Ph.D.