Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evropské finanční právo (BVV11K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BVV11K - Evropské finanční právo, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci kurzu by měl být student schopen porozumět a orientovat se v problematice finančního práva v evropském prostředí, vysvětlit základy fungování dvoustupňové právní regulace, relace právo EU a vnitrostátní právo, současně i znát systém fungování financí Evropské unie.

Osnova

Úvod do studia evropského finančního práva;Monetární a fiskální politika;Harmonizace materie finančního práva;Harmonizace v oblasti daňového práva;Harmonizace v oblasti celního práva;Evropská spolupráce při správě daní;Harmonizace v oblasti finančního trhu;Rozpočet a fondy Evropské unie;Evropská centrální banka.

Literatura

povinná literaturaTexty v rámci e-learningudoporučená literaturaKOSIKOWSKI, Cezary. Financial law of the European Union. Białystok: Temida 2, 2008. 227 s. ISBN 978-83-89620-41-5. info

Požadavky

! OBOR ( PR ) && ! PROGRAM ( N - VS )Znalost základů finančního a daňového práva a daňové teorie.

Garant

JUDr. Ing. Libor Kyncl, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Ing. Libor Kyncl, Ph.D.