Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy finančního práva (BZ306Zk)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BZ306Zk - Základy finančního práva, Právnická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je základem pro vstup do systému předmětů oboru finanční právo. Předmět obsahuje základní exkurs do teorie finančního práva a jeho základní instituty. Na konci tohoto kurzu bude student schopen porozumět právní regulaci veřejných financí a vysvětlit tuto regulaci a dohledové činnosti České národní banky. Taktéž bude moci aplikovat získané znalosti v oblasti daňové teorie na jednotlivé daně a poplatky v rámci daňové a popltakové soustavy ČR.

Osnova

1. Veřejný sektor, veřejné statky, veřejné finance, peníze2. Charakteristika finančního práva, systém finančního práva3. Finančně právní vztahy4. Prameny finančního práva5. Vybrané materie z nefiskální části finančního práva6. Vybrané materie z fiskální části finančního práva7. Charakteristika finanční správy, správy daní a daňového řízení

Literatura

povinná literaturaMRKÝVKA, Petr . Propedeutika finančního práva I.Obecná část. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2014. 125 s. učebnice - č.502. ISBN 978-80-210-6759-2. info

Požadavky

! OBOR ( PR ) && ! PROGRAM ( N - VS )

Garant

doc. JUDr. Petr Mrkývka, Ph.D.

Vyučující

Dr Mgr. Damian Czudek, Ph.D.JUDr. Ing. Libor Kyncl, Ph.D.doc. JUDr. Petr Mrkývka, Ph.D.JUDr. Ivana Pařízková, Ph.D.doc. JUDr. Ing. Michal Radvan, Ph.D.JUDr. Dana Šramková, Ph.D., MBADr Mgr. Michal Kozieł, Ph.D.