Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná chemie - seminář (C1040)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu C1040 - Obecná chemie - seminář, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen:porozumět a vysvětlit vztah molekulové struktury a makroskopických vlastností látek.Po úspěšném ukončení předmětu budou studenti rozumět:konceptům obecné chemie a umět je používat.

Osnova

Vstupní test.1. Látkové množství2. Kvantová teorie.3. Atomy, metrická struktura molekul.4. Symetrie.5. Interakce orbitalů.6. Boltzmannovo rozdělení. Spektroskopie. NMR.7. Plyny.8. Termochemie.9. Chemické rovnováhy.10. Kyseliny a báze, autoprotolýza. Donory a akceptory.11. Elektrody a elektrochemické články.

Literatura

nové vydání uvedené literatury z r. 2000RŮŽIČKA, Antonín a Jiří TOUŽÍN . Problémy a příklady z obecné chemie : názvosloví anorganických sloučenin. 3. dotisk 8. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2010. 150 s. ISBN 978-80-210-4273-5. info

Požadavky

Znalosti chemie na úrovni střední školy

Garant

prof. RNDr. Jiří Pinkas, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří KřivohlávekMgr. Zdeněk Moravec, Ph.D.doc. Mgr. Marek Nečas, Ph.D.prof. RNDr. Jiří Pinkas, Ph.D.Mgr. Aleš Stýskalík, Ph.D.RNDr. Richard Ševčík, Ph.D.