Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biochemie II - seminář (C4200)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu C4200 - Biochemie II - seminář, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci předmětu by student měl rozumět nejdůležitějším tématům kurzu Biochemie II: Replikace, transkripce a translace nukleových kyselin. Pochopení průběhu a vzájemných souvislostí metabolismu a biosyntézy sacharidů, lipidů, aminokyselin a bílkovin. Struktura a funkce respiračního řetězce, průběh fotosyntézy. Termodynamika redoxních reakcí.

Osnova

Osnova semináře je v časovém souladu s osnovou přednášky Biochemie II:1. Nukleové kyseliny: Nukleové báze, nukleotidy, primární struktura NK.2. Replikace, transkripce, translace a proteosyntéza. Úvod do molekulární biologie3. PCR, výpočtové úlohy4. Test I5. Redoxní reakce6. Metabolismus a biosyntéza sacharidů a lipidů: Opakování a výpočtové úlohy I7. Metabolismus a biosyntéza sacharidů a lipidů: Opakování a výpočtové úlohy II8. Test II9. Metabolismus bílkovin a aminokyselin10. Močovinový cyklus a metabolismus dusíku11. Biosyntéza aminokyselin12. Test III.

Literatura

MIKEŠ, Vladimír. Úlohy z biochemie. 1. vyd. Brno, 1993. 26 s. ISBN 80-210-0637-4. info

Požadavky

C3181 Biochemie I && NOW ( C4182 Biochemie II )Absolvování předmětu Biochemie I (C3181), zápis do přednášky Biochemie II (C4182)

Garant

prof. RNDr. Zdeněk Glatz, CSc.

Vyučující

Mgr. Pavel Bouchal, Ph.D.Mgr. Tomáš Kašparovský, Ph.D.