Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Instrumentální analytická chemie - praktikum (C5190)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu C5190 - Instrumentální analytická chemie - praktikum, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen pracovat v analytické laboratoři, bude ovládat základní instrumentální metody a bude umět vyhodnocovat výsledky měření.

Osnova

1) Analýza slitin: elektrogravimetrické a jodometrické stanovení mědi ve slitině, stanovení mědi ve slitině pomocí iontově selektivní elektrody s využitím automatického titrátoru a programu LabVIEW2) Chromatografické dělení aniontů na ionexu: separace chloridů a bromidů na ionexu a jejich stanovení3) Manganometrie: manganometrické stanovení železa s potenciometrickou indikací ekvivalenčního bodu s využitím programu LabVIEW4) Fotometrická titrace s mikrobyretou: chelatometrické stanovení mědi s fotometrickou indikací bodu ekvivalence5) AAS a AES: stanovení zinku metodou AAS a draslíku metodou AES v multivitamínovém přípravku6) Konduktometrie a alkalimetrie: stanovení jednosytných a vícesytných kyselin konduktometricky a potenciometricky s využitím automatického titrátoru7) HPLC: stanovení kyseliny askorbové v potravinách8) ITP: stanovení kyseliny askorbové, citronové, benzoové a sorbové v potravinách9) Plynová chromatografie: stanovení methylalkoholu a ethylalkoholu v konzumním destilátu10) Coulometrie: stanovení kyseliny askorbové v potravinách na analyzátoru EcaFlow11) Vícesložková analýza: spektrofotometrické stanovení manganistanu a dichromanu ve směsném vzorku12) Extrakční fotometrie: extrakčně fotometrické stanovení kyseliny fosforečné13) Argentometrie: potenciometrické stanovení chloridu a směsi cbloridu a jodidu s využitím programu LabVIEW

Literatura

ZÝKA, Jaroslav. Analytická příručka. Díl II [Zýka, 1980]. 3. přeprac., rozš. vyd. Praha: Státní nakladatelství technické literatury, 1980. 831 s. info

Požadavky

( C4050 Analytická chemie II || C1660 Analytická chemie )&& NOW ( C7777 Zacházení s chemickými látkami )&&(! C7640 Analytická chemie-lab.cvič. )

Garant

RNDr. Marta Farková, CSc.

Vyučující

RNDr. Marta Farková, CSc.Mgr. Aleš Hrdlička, Ph.D.prof. Mgr. Jan Preisler, Ph.D.Mgr. Michaela Vašinová Galiová, Ph.D.