Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biologie kvasinek (C9045)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu C9045 - Biologie kvasinek, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti by měli získat jak základní informace o půčících a dělících se kvasinkových buňkách, tak nejnovější poznatky z molekulární biologie kvasinek. Měli by porozumět jednoduchým biologickým procesům probíhajím v těchto jednobuněčných organismech a měli by získat představu o jejich využití pro různé biotechnologie.

Osnova

Základní charakteristika kvasinek. Kvasinky jako základní cytologický model. Metody analýzy kvasinek. Úvod do genetiky kvasinek. Využití kvasinek pro různé biotechnologické procesy. Patogenní kvasinky. Regulace transkripce. Technologie kvasinkových hybridních systémů. Molekulární biologie párovacího procesu. Buněčný cyklus a polarita. Buněčná stěna kvasinek. Metabolismus DNA a chromosomy v kvasinkové buňce.

Literatura

The most recent topics from high-impact international journals will be discussed in lecturesV přednáškách budou probírány nejaktuálnější informace z mezinárodních časopisů s vysokým impaktním faktoremMolecular biology of the cell. Edited by Bruce Alberts. 5th ed. New York, N.Y.: Garland science, 2008. xxxiii, 12. ISBN 978-0-8153-4106-2. infoGuide to yeast genetics and molecular biology. Edited by Christine Guthrie - Gerald R. Fink. San Diego: Academic Press, 1991. xxi, 933 s. ISBN 0-12-310670-2. info

Požadavky

Zkouška z obecné mikrobiologie, molekulární biologie, biochemie.

Garant

doc. Mgr. Jan Paleček, Dr. rer. nat.

Vyučující

doc. Mgr. Jan Paleček, Dr. rer. nat.prof. MUDr. Augustin Svoboda, CSc., dr. h.c.prof. MUDr. Marie Kopecká, CSc.