Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná genomika a proteomika - příběhy moderní vědy (C9285)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu C9285 - Aplikovaná genomika a proteomika - příběhy moderní vědy, Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět bude seznamovat pokročilé studenty DSP s využitím genomických a proteomických přístupů při řešení v současnosti běžících výzkumných projektů. Přednášejícími budou jednak vedoucí výzkumných týmů těchto projektů, jednak jejich hosté z řad tuzemských a zahraničních spolupracujících pracovišť.Cíle předmětu: Seznámit studenty s recentními výzk. projekty řešenými s využitím genomických a proteomických technik; Naučit studenty diskutovat o výzkumných projektech, kriticky uvažovat o jednotlivých stránkách výzk. projektů (např. metodika, cíle) a konečně formulovat vlastní výzkumné projekty.

Osnova

Seznam a obsah přednášek bude průběžně aktualizován na základě dohody s pozvanými přednášejícími.Základní témata:Aplikace genomických přístupů v projektech základního výzkumu (příklady projektů)Aplikace genomických přístupů v diagnostice a aplikovaném biomedicínském výzkumuProteomické techniky a jejich využití v projektech zákl. výzkumuProteomické techniky a jejich využití v biomedicíněGenomika a proteomika různých modelových organismů,p>Příprava grantové přihlášky

Literatura

Publikace přednášejících – dostupné na IS MU buď přímo, nebo v úložišti studijních &materiálů předmětu

Požadavky

Předmět je určen pro pokročilé studenty DSP oboru Genomika a proteomika

Garant

prof. RNDr. Jiří Fajkus, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Jiří Fajkus, CSc.doc. RNDr. Zbyněk Zdráhal, Dr.doc. RNDr. Jan Hejátko, Ph.D.Mgr. Miloslava Fojtová, CSc.doc. RNDr. Lenka Fajkusová, CSc.doc. Mgr. Martin Lysák, Ph.D.Mgr. Jiří Friml, Dr.Marta Zwiewka, B.A., M.Sc., Ph.D.Tomasz Nodzynski, B.A., M.Sc., Ph.D.